Холодець

Холодець: свинячу ножку м’ясисту поварити 2 години на маленькому вогні, щоб тільки булькало, час від часу знімаючи лишній жир і піну. Далі покласти 1 морквину, розрізану начетверо не до кінця, посолити. Хай ще 1 годину вариться. Покласти 1 цілу цибулину, помиту в лушпинні (верхній шар лушпиння зняти) і кусочки домашньої куриці з кісточками, а моркву викинуть. Хай ще повариться 1 годину. Всього 4 години. М’ясо вибрати, цибулину викинути, а в бульон додати лаврове листя і перець горошок. Як трохи м’ясо вичахне – відібрати його від кісток і вкинути в каструлю. Часник нарізати на дрібні кусочки, трохи посолити і потовкти в ковганці товкачиком. Холодець випробувати на сіль, довести до кипіння і виключити. Вкинути часник, розмішати. Накрити кришкою і залишити невеличкий отвір. Через 20-30 хвилин вийняти лаврове листя.
Готується без желатину. Як вичахне – поставити в холодильник.
Смачного!

Більше родинних рецептів на нашій сторінці https://lyudmila-burgan.com.ua/rodinni-recepti/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *