Вареники з напівзаварного  тіста

Вареники з напівзаварного  тіста: спочатку готуємо начинку. Для цього треба зварити в підсоленій воді картоплю, воду злити, картоплю потовкти. Легенько підсмажити цибулю і сюди покласти, зварену і перемелену на м’ясорубці (або потерту на крупній тертушці), свинячу печінку, ще трохи підсмажити, посолити і перемішати. З’єднати картоплю з печінкою, випробувати на смак. У другій сковороді тушкувати багато цибулі у великій кількості олії на маленькому вогні.
Готуємо тісто. У склянку налити 1/4 склянки води  кімнатної температури. Долити до верху склянки кип’яток. Отримаємо температуру 60 – 70 градусів. Насипати в миску 2 склянки борошна, всипати пучку солі і пучку цукру, перемішати. Влити сюди яйце і розмішати. Потроху підливати воду із склянки і мішати ложкою. І ще додавати борошно по 1 столовій ложці (ложок 2). Далі на руки олію, щоб тісто не прилипало і мішати руками. Додати ще 1 столову ложку борошна.  Гарно замісити, поки тісто не буде прилипати до рук. Тісто повинно бути ніжне. Готове присипати борошном і ще помісити. Всього додали десь 4 ложки борошна.
Дати тісту відпочити, трохи посипавши борошном, щоб не завітрилось. Воду закип’ятити, посолити. Стіл або дощечку посипати борошном, відділяти куски тіста, катати валики, різати ромбики, розкатувати качалкою (або в руках) тонко. Ліпити вареники. Готові опустити в бурний кип’яток, як закипить – трохи прикрутити. Як спливуть – перевернути і виймати. Готові накладати в тарілки і поливати цибулевою підливою.
Смачного обіду! 😉

Більше родинних рецептів на нашій сторінці https://lyudmila-burgan.com.ua/rodinni-recepti/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *