Тертий пиріг

Коли надворі морозець і дме сильний вітер – хочеться скуштувати шматочок пирога з гарячим духмяним чаєм.
Давайте спечемо простий, економний і швидкий у приготуванні тертий пиріг.
2 яйця, 1 ст лож цукру, пучка солі – збити вилкою. Додати 0,5 ч л соди, розмішати, додати 2/3 пачки вершкового масла розм’ягченого, розмішати, влити 2 ст ложки олії рафінованої, розмішати і додавати просіяне борошно 2,5 склянки. Додавати по одній склянці і мішати ложкою. Як почне загусати – замісити руками м’яке тісто, поки буде відставати від рук. На жаровню покласти пергаментний папір. Тісто поділити на 1/3 і 2/3 частини. 2/3 тіста розподілити руками по жаровні, поколоти вилкою і винести на холод на 30 хв. А 1/3 тіста покласти в морозилку. Тісто намазати яблучним повидлом, (можна іншим повидлом чи варенням), натерти зверху на тертушку тісто з морозилки і випікати до рум’яної скоринки.
Приємного чаювання! 😍

Більше родинних рецептів на нашій сторінці https://lyudmila-burgan.com.ua/rodinni-recepti/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *