Смачна квашена капуста

Смачна квашена капуста – це незамінне джерело вітамінів С, А, вітамінів групи В, а також Е, H, PP, мікроелементів-калію, кальцію, фосфору та інших, які зміцнять ваш імунітет в холодну пору року!
На 2 середні капустини беремо 2 середні морквини і 4 цибулини. Капусту натираємо на тертушці для капусти. Окремо на звичайній тертушці натираємо моркву, а цибулю нарізаємо соломкою. Натерту капусту трохи присолюємо і придавлюємо. З’єднуємо капусту, моркву і цибулю, перемішуємо і солимо за смаком. Ще придавлюємо, щоб виділився сік. Накладаємо в банки, утрамбовуючи товкачиком. Десь посередині кладемо 1-2 лаврових листочки. Готову банку накриваємо поліетиленовою кришкою і ставимо в чисту миску (банку теж зверху миємо). Сік з капусти буде витікати в миску, його зливати в баночку і тримати в холодильнику. Потім, за потреби, доливати, щоб капуста весь час була у власному соку.
Банка повинна простояти при кімнатній температурі 3 дні. В ці дні капусту треба проколювати дерев’яною спицею 2 рази на день-вранці і ввечері (можна частіше) до дна, щоб виходили гази. Через 3 дні спробувати на смак – повинна бути приємна кислинка. Якщо капуста не докисла – нехай ще день постоїть. Тоді винести в прохолодне місце (в погріб, або у веранду, або тримати у холодильнику). Коли власного соку не вистачатиме – у воді розчиняти сіль і підливати. Смачного!

Більше родинних рецептів на нашій сторінці https://lyudmila-burgan.com.ua/rodinni-recepti/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *