Смачна гарбузова каша

Король осені – гарбуз. І сьогодні ми розглянемо як готується смачна гарбузова каша. “Ходить гарбуз по городу…” і роздає всім бажаючим вітаміни А, С, Є, К, Т, РР, вітаміни групи В, мінерали – кальцій, магній, фосфор, цинк. Є каротин. Також гарбуз – овоч, в якому найбільше заліза. Тож будемо готувати гарбузову кашу.

Гарбуз почистити, нарізати кубиками, скласти в каструлю, зверху насипати цукор, влити 0,5 – 1 склянку води. Тушкувати на маленькому вогні до готовності. Готовий подавити товкачиком до однорідної маси.
Пшоно промити, залити кип’ятком і хай постоїть 10 – 15 хв (запарити). Воду злити. У каструлю з гарбузом всипати пшоно, перемішати, влити гаряче молоко, щоб була консистенція рідкої сметани. Сіль, цукор за смаком. Варити на підставці (яка прикриває вогонь) на маленькому вогні, помішуючи, до готовності. В кінці додати масло. Готово!

Гарбузова каша швидка: пшоно запарити, воду злити, зварити пшоняну кашу на воді до готовності. З’єднати з потовченим гарбузом, залити гарячим молоком, поварити 10 – 15 хв, випробувати на смак. В кінці додати масло. І в першому і в другому варіанті ми вже в миску з кашею підливаємо молоко, доводимо до такої густоти, яку хто любить.

Смакуйте і насолоджуйтесь осіннім “золотом”!

Більше родинних рецептів на нашій сторінці https://lyudmila-burgan.com.ua/rodinni-recepti/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *