Смачна домашня кров’янка готується наступним чином. Товсті свинячі кишки порізати по 50 см, добре промити теплою водою. Вибрати у миску, покласти жменю солі, перемішати, хай полежить 1 годину, промити теплою водою, воду злити.
Влити теплу воду, додати 100г оцету, гарно помити, воду злити. Налити теплу воду, всипати жменьку соди, перемішати і дати постояти 30 хв, гарно промити, воду вилити. Налити теплу воду, прополоскати. Ще декілька разів прополоскать. Промити кишки проточною водою. Зварити гречану кашу розсипчасту. М’ясо з жирком перемолоти на м’ясорубку з великими отворами решітки. М’ясо, кашу і всю кров з одної свині перемішати, посолити, трохи поперчити, додати подрібнений часник за смаком, перемішати, наповнити кишку на 3/4, зав’язати з обох боків, поколоти, щоб під час варки не лопались. Покласти кишки в каструлю з теплою водою, довести до кипіння і поварить 10-15 хв. Викласти на жаровню, застелену очеретом, і запікати в духовці до рум’яної шкірочки.
Більше родинних рецептів на сторінці https://lyudmila-burgan.com.ua/rodinni-recepti/