Огірки прямого посолу готуємо так: на дно “3”-літрової банки кладемо 3 гарні зубчики часнику порізані, гілочки кропу (зігнути, щоб була жменька) і жменьку листя хрону (теж зігнути). Далі до середини банки класти огірки. Посередині кладемо 5 листочків вишні і 5 листочків смородини. І ще жмутики кропу і хрону (трохи менше, ніж на дно банки). І знову до верху кладемо огірки. Зверху накрити листочком хрону. Крім листя хрону можна на дно покласти ще і корінчик хрону.
Розсіл: 10 літрів води закип’ятити, остудити, додати 0,5-літрову баночку солі. Розколотити. Розсолом залити банку. Залишок розсолу піде на інші банки.
Більше родинних рецептів на нашій сторінці https://lyudmila-burgan.com.ua/rodinni-recepti/