Вирощування картоплі

Вирощування картоплі полягає в наступному процесі: навесні (зазвичай в кінці квітня, коли прогріється земля) від тваринних господарств на поле вивозять гній (або під час висадки перегній в кожну ямку) і розкидають по площі перед тим, як орати. Поле зорали і починають садити картоплю. Картопля вже повинна бути проросша. Для цього за два тижні її з погреба переносять у літню кухню. І коли вона пустить пагінки – висаджують. Висаджували під лопату на відстані 0,25м ямка від ямки і між рядками – 0,25-0,3м.   Як почне картопля сходити – прошаровувати (прополювати) і нагортати землю на кожен кущик (і від жука, і від заморозків). Як ще підросте – прополоти і знову підгорнути. Картоплю полоти, не чекаючи поки виросте бур’ян. Разів чотири. Під час четвертої прополки підгорнути гарно. Як будуть з’являтися колорадські жуки – бризкати ( до того, як картопля зацвіте). Вибирати картоплю вже можна, як посохне бадилля. Вибирати в суху погоду і викидати на землю, щоб вона підсихала. Потім везти в двір і розкласти в один шар і хай ще просихає годин чотири не під палючим сонцем, щоб не попеклася. Під вечір картоплю перебирають на велику, посадкову і дрібну і вносять в погріб. Можна насипом, а можна в ящички для продуктів.

Бажаю успіхів у нелегкій, але почесній праці і високих врожаїв! 😊

Більше про домашнє господарство на нашому сайті https://lyudmila-burgan.com.ua/dbajlivij-gospodar/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *