Коза в господарстві

Коза в господарстві – це повний набір молочних продуктів – домашніх, натуральних. Як хочемо пити смачне козяче молоко – перш ніж купувати козу – треба випробувати її молоко. Якщо молоко сподобалось – можна купувати козу. Краще купити дорослу, але молоду козу, щоб знати, яке в неї молоко. Кози люблять пастись. Ще вони полюбляють гілочки вербички, іви, акації.

Влітку кришили в каструльку всякі овочі і фрукти – яблука, абрикоси, шкурки з кавунів, кабачки, бурячок кормовий, моркву, зверху посипали борошном із кукурудзи і пшениці, кришили трохи макухи. Давали 3 рази на день. Також ставили водичку. І ще повинна бути грудка солі. Гілочки зв’язували в пучок і підв’язували. В корито ставили каструльку і клали траву. Якщо є де косити траву – треба заготовляти сіно. Якщо немає де – можна купити готове.

Взимку коза буде їсти сіно і в каструльку клали, порізані на шматочки, буряк, гарбуз, моркву і також присипали борошном кукурудзяним і пшеничним. Взимку коза майже не доїться, бо вона кітна, тому макуху класти не треба. Влітку в обід їжі давали небагато, бо після обіду вели пасти. А ввечері так само, як і вранці. Доїти козу треба під час трапези 3 рази на день. Під осінь – 2 рази. Воду для напування взимку підігрівали.

Бажаю успіхів і найсмачніших страв!🥰

Більше про дбайливе ставлення та догляд за тваринами у домашньому господарстві на нашому сайті https://lyudmila-burgan.com.ua/dbajlivij-gospodar/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *