Пиріжки “Вечірні” починаємо готувати так.
Увечері: 0,5 л сироватки трохи нагріти, додати 2 ст. ложки цукру, пучку солі, розмішати, розкришити 50 г дріжджів, розмішати, додати приблизно 8 ст ложок борошна, гарно розмішати до консистенції рідкої сметани, накрити кришкою і нехай стоїть до ранку при кімнатній температурі.
Вранці: нагріти воду в каструлі і накрити перевернутою кришкою. На кришку поставити миску із закваскою, трохи нагріти, помішуючи. Додати 1 яйце, збите із сіллю. Масло(1/3) пачки розтопить, остудить, вилить у миску. Додати цукор на смак , розмішати, додати борошно. Легенько замісить, додати трохи олії, ще трошки помісить.Тісто повинно бути м’якеньке. Хай підходить на каструлі з теплою водою, накритій перевернутою кришкою. Як підійде-виробляти шарики і класти на дощечку. Потім ліпити пиріжки. Класти на жаровню, застелену пергаментом і змазану маслом або олією. Хай підійдуть. Змазати яйцем і нехай ще підійдуть 10 хв. Випікати в розігрітій духовці.
Варіант начинки: картоплю зварить, потерти на тертушку. Цибулю легенько підсмажити, змішати з картоплею. Окремо потушити квашену капусту, як вода випарується – додати олію і підсмажити. Змішати з картоплею, випробувати на смак. Начиняти пиріжки.
Пиріжки готуються без розпушувача. Начинка може бути будь яка.
Більше родинних рецептів на сторінці https://lyudmila-burgan.com.ua/rodinni-recepti/