Рецепт української паски такий:
1л сироватки,
100 г дрожжей,
3 яйця,
6 ст.ложок цукру (потім додавати),
1 пучка солі,
150 г вершкового масла.
Яйця, сіль і цукор збити вилкою. Нагріти сироватку до гарно теплого, але не гарячого, розпустити дріжджі і хай трохи побродять. Масло розтопити. Влити в сироватку яйця з цукром, тоді пучку кориці, влити розтоплене масло (не гаряче), ще 6 ст. ложок цукру і сипати просіяне борошно. Замісити крутеньке тісто, накрити рушничком і поставити в тепле місце. Як тісто підійде – обім’ять і хай ще 1 раз підійде. Випробувати тісто на смак. Якщо недостатньо солодке – цукор вмішувати в готове тісто. Форму для тіста змазати маслом. Зробити з тіста кульку (закруглювати під низ). Покласти тісто у форму і нехай підходить у теплому місці. Робити візерунки з тіста. Пласт тіста тонко розкатати, порізати на смужки. На смужках поробити надрізи і викласти на паску по колу. Ще зробити кружечки з надрізами – “квіточки”. Як тісто зрівняється з верхом форми – змастити яйцем і хай ще постоїть 5-10 хвилин. Ставити в розігріту духовку, вогонь невеликий. Випікати хвилин 50. Витягти, накрити рушничком і хай постоїть хвилин 10. Вийняти із форми і накрити.
Смачної паски!😉
Більше родинних рецептів на нашій сторінці https://lyudmila-burgan.com.ua/rodinni-recepti/