Пиріжки із сирного тіста з капустою (можна із вишнями, із сиром):
1 яйце (все із холодильника),
0,5 ч л солі,
1 ч л цукру, розмішати.
Додати 0,5 ч л соди, погашеної 0,5 ч л оцету, розмішати. Додати 250 г сиру, сир подавити вилкою, все перемішати, ще додати 2 ст л сметани, розмішати. Потроху додавати 200 г просіяного борошна і розмішувати ложкою. Тоді зібрати руками в м’якеньку кульку, покласти в кульок і в холодильник.
В цей час робити начинку. На сковороді легенько підсмажити 1 цибулину, порізану кубиками або соломкою, тоді покласти моркву натерту, тоді капусту. Капусту перед закладкою потерти на тертушці, посолить і пожмакать. 5-7 хв обсмажити все разом. Додати 0,5 склянки томатного соку і трохи води, поперчити. Потушкувати 5-7 хв під кришкою. Перекласти в миску, щоб швидше вичахло. Духовку включить на 250 градусів. Тісто поділити на 2 частини, одну покласти в холодильник. Скатати валик, порізати на кусочки, розкатувати руками, класти начинку, ліпити пиріжки і викладати на жаровню з пергаментом. Не змазувати. Легенько попридавлювати. Випікати 15 – 20 хв.
Смачного.😉
Більше родинних рецептів на нашій сторінці https://lyudmila-burgan.com.ua/rodinni-recepti/