Консервовані помідори консервуємо так: на дно “3”-літрової банки покласти 1 велику ( або кілька малих) цибулину, порізану напівкільцями. Далі покласти цілі помідори, зверху прикрити листочком хрону (щоб кип’ятком не попекти помідори), залити кип’ятком, накрити поліетиленовою кришкою, гарно укутати і нехай постоїть 30 хвилин. Воду злити через кришку з дірочками у каструлю, сюди додати два стограмові полустаканчики цукру, 60 г солі (трохи більше половини полустаканчика) і 60 мл (так само в стаканчику) оцету. Банку швидко накритити і укутати, щоб не вичахала. Розчин довести до кипіння, помішуючи. У банку покласти 5 горошин перцю і 3 лаврових листки. Закипівший на великому вогні маринад вилити у банку, закатати і гарно укутати. 😉
Більше родинних рецептів на нашій сторінці https://lyudmila-burgan.com.ua/rodinni-recepti/