4 хека,
2 цибулини,
половину моркви,
3 лаврових листа,
5 штук духм’яного перцю,
2 ст ложки борошна,
3 ст ложки сметани.
Закип’ятити воду, покласти 3 лаврових листки, духм’яний перець, сіль за смаком. Хай повариться 2 хв. Покласти підготовлену рибу – розрізати пополам ( можна із плавниками). Поварити 15 хв, вийняти і хай чахне. Готувати соус. Цибулю порізати напівкільцями, моркву натерти на дрібну тертушку. Легенько підсмажити цибулю і моркву, всипати борошно, розмішати, покласти 3 ст ложки сметани, розмішати, влити рибний відвар – 0,5 л (можна більше чи менше, за смаком), всипати сіль, суміш перців і поставити на маленький вогонь. Рибу відібрати від кісток, плавників і шкіри (вона буде розпадатись на кусочки). Як соус закипить – покласти рибу в соус і поварити на маленькому вогні 10хв. Подавати з картопляним пюре.
Більше родинних рецептів на нашій сторінці https://lyudmila-burgan.com.ua/rodinni-recepti/